MOSTAR

Publika nakon skokova sa Starog mosta osvježenje potražila u Neretvi

Pobjednike skokova sa Starog mosta preplavile emocije

Neretva - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+8
Meliha Smajkic

28.7.2024

Zeničaninu Vedadu Dediću koji je na današnjim skokovima sa Starog mosta osvojio šampionsku titulu ovo je bilo treće učešće na ovoj tradicionalnoj manifestaciji.

- Osjećaj je fantastičan i neopisiv. Trenutno je jako puno emocija prisutno u meni i zahvalio bih se, prije svega, na jako dobroj organizaciji. Pokušao sam izvesti skok što bolje. U prvom krugu je moj skok bio dobar, ali u drugom nešto lošiji, ali na kraju pobjednički. Naravno, bilo mi je bitno da svi izađemo iz vode bez povreda, jer su najveći trofeji naše porodice - rekao je Dedić nakon što mu je uručen šampionski trofej.

Pobjednik skokova u kategoriji na noge je mladi Mostarac Emel Tiro koji će uskoro napuniti 20 godina. Nakon proglašenja pobjednika Tiro je kazao kako nije očekivao pobjedu već to da izvede dobar skok. Stil kojim skače je „let“.

- Cijelu godinu sam se pripremao za ovo i sve je, evo, dobro završilo. Skokove čekam cijelu godinu, meni su skokovi važniji od rođendana - kazao je Tiro koji je prošle godine osvojio drugo mjesto, pretprošle treće, a pobjedu je upisao i 2021. godine.

Podsjetimo, drugo i treće mjesto među skakačima koji su izvodili „lastu“ pripala su Evaldu Krniću iz mjesta Tuzi u Crnoj Gori i Dini Bajriću iz Sarajeva. U kategoriji skokova na noge, gdje su dominirali Mostarci, drugi je bio lanjski pobjednik, Igor Kazić, a treći Jasmin Kreso.

Takmičare je ocjenjivao međunarodni stručni žiri u kojem su bili Alica Jakirović, kao predsjednik, Branko Bogičević, Semir Drocić, Faruk Solaković i Samir Zukanović. Delegat skokova bio je glumac Aleksandar Seksan, a koordinatori na skakaonici su Vedran Ugljen i Đani Jakirović.

Predsjedniku žirija, inače, poznatom mostarskom umjetniku je Adela Gosto, članica Kluba u vodu „Mostari“ koji tradicionalno organizuju ovu manifestaciju uručila priznanje za cjelokupan doprinos manifestaciji. Proglašen je i najbolji skakač godine, a to je Armin Karalić Bakota kojem je to priznanje uručio Lorens Listo, predsjednik Kluba skakača.

Publika koja je u velikom broju pohodila ovu manifestaciju, osim u takmičarskim uživala je i u revijalnim skokovima. 

Zbog velike vrućine, mnogi su osvježenje potražili u rijeci Neretvi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.