GLOBALNI IT KVAR

Alan Bajić, direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo, za "Avaz": Nema problema s letovima

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo za sada je sve uredu, kazao je Bajić

Bajić: Letovi ne kasne. Facebook

19.7.2024

Brojne institucije i kompanije širom svijeta, među kojima aerodromi, banke, bolnice i medijske kuće, izvijestile su o tehničkim kvarovima koji im stvaraju poteškoće. Značajni problemi zabilježeni su na aerodromima u Australiji, Njemačkoj, Nizozemskoj i Španiji. Brojni letovi su odgođeni.

Alan Bajić, direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo za „Avaz“ je kazao da na Sarajevskom aerodromu nema poteškoća u odvijanju letova.

- Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo za sada je sve uredu. Nema obustave , a ni kašnjenja letova – kazao je Bajić za "Avaz".

Međunarodni aerodrom Sarajevo. Facebook

- Svi letovi do 09:00 sati danas nisu imali kašnjenja u polijetanju izazvanih problemom pada određenih sistema. U ovom trenutku nemamo najvaljenih kašnjenja u dolasku iz tih ili sličnih razloga.

Možemo još dodati da će kompanija Eurowings kasniti radi problema u njihovom sistemu za registraciju putnika, stoga smo mi na AS pristupili back up sistemu za registraciju putnika (sistem za čekiranje putnika koji koristi Aerodrom Sarajevo pod nazivom „IPORT”) - saopćeno je sa sarajevskog aerodroma.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.