SAOPĆILA POLICIJA

U nastavku akcije "Kings", a kojom je obuhvaćen i Zoran Galić, uhapšena jedna osoba

Navedena osoba se sumnjiči da je izvršila krivična djela organizovani kriminal

Izvršen je pretres stambenih objekata. Srpskainfo

Z. K.

15.7.2024

U nastavku akcije "Kings", koja je usmjerena na šverc cigaretama i akcizno robom, jutros je u 3.30 sati na graničnom prijelazu Klobuk uhapšena osoba S.C.

Raspisana potraga

Kako su saopštili iz MUP-a RS, na osnovu raspisane potrage Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, službenici Granične policije BiH su uhapsili navedenu osobu.

- S. C. će u toku dana biti sprovedeno postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH. Navedena osoba je obuhvaćena realizacijom operativne akcije "Kings", a sumnjiči se da je izvršila krivična djela organizovani kriminal a u vezi sa nedopuštenim prometom akciznih proizvoda - navode iz MUP-a RS.

Podsjećamo, prethodno su u ovoj akciji uhapšeni Blagoje Milović, pomoćnik komandira Jedinice Granične policije Trebinje i Ivica Bago, a akcijom je obuhvaćen i Zoran Galić, zamjenik direktora SIPA, koji je nakon dojave o istrazi ilegalno prešao granicu, te pobjegao u Hrvatsku.

Pretres objekata

Naime, navedena hapšenje su u Trebinju i Grudama 9. jula izveli pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

U akciji, u čijoj su realizaciji na terenu učestvovali i pripadnici Europola, izvršen je pretres stambenih objekata i vozila koja koriste osumnjičeni na sedam lokacije na području Trebinja, Berkovića, Posušja, Stoca i Gruda.

Kako su ranije saopštili iz Tužilaštva BiH, istraga u ovom predmetu korupcije visokog nivoa se nastavlja dalje, a sprovodi se uz direktnu podršku Europola.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.