REAKCIJE

Nakon rasprave Efendića i Štete, u sve se uključila i SDA Novi Grad: "Čega se pametan stidi..."

Ističu da su oni izgradnju planirali u programu stranke još 2012. godine

Šteta i Efendić. Facebook

S. S.

26.8.2024

Nakon što se na društvenim mrežama povela rasprava oko toga ko je glavni odgovoran za izgradnju IX transverzale, odnosno kružnog vijadukta, između ministra saobraćaja KS Adnana Štete i načelnika Novog Grada Semira Efendića, u sve se uključila i SDA Novi Grad.

- Dok se načelnik Novog Grada i kantonalni ministar saobraćaja na društvenim mrežama raspravljaju o tome šta je ko od njih uradio u našoj lokalnoj zajednici, podsjećamo građane naše općine i cjelokupnu javnost da je realizacija projekta izgradnje IX transverzale – koja uključuje i nadvožnjak, odnosno kolski most prema naselju Boljakov Potok planirana i predviđena programom SDA Novi Grad još 2012.

Nažalost, realizacija ovog velikog i važnog projekta započela je tek 4. augusta 2016. godine, a završetak radova ove, 2024. godine tek se nazire. Načelnik Efendić i ministar Šteta pokušavaju prisvojiti cijeli projekat i njegovu realizaciju i pripisati ih kao neke lične zasluge zbog kojih bismo ih trebali slaviti, kao da su ga gradili oni lično, a ne institucije u kojima trenutno rade i za to primaju dobre plaće.

A mogli bi obojica napraviti komparativnu analizu i uporediti ovaj projekt sa, naprimjer, izgradnjom Pelješkog mosta koji je daleko kompleksniji i krupniji projekat od IX transverzale. Most koji spaja kopno i poluotok Pelješac dug je 2404 metra, 4 puta duži od ovog našeg kojim se hvale ministar i načelnik, a njegova cjelokupna izgradnja trajala je od 23. aprila 2018. do 27. januara 2021., dakle nepune 4 godine. Ovdje bi se umjesto hvalisanja prije mogla primijeniti ona narodna: "Čega se pametan stidi... - naveli su iz SDA Novi Grad.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.