KRATKOTRAJNO OSVJEŽENJE

Hadžismajlović: U valu vrućina kratkotrajno osvježenje moguće iza 20. jula

Prognozirane dnevne temperature zraka su u rasponu od 34 do 42 stepena

Prognozirano sunčano i vruće. A. Bešić

FENA

14.7.2024

U aktuelnom valu vrućina, prognostičari u Federalnom hidrometeorološkom zavodu ne očekuju promjenu vremena u Bosni i Hercegovini u narednih nekoliko dana.

Pad temperature

- Pad temperatura zraka prognoziran je za period iza 20. jula, kada su mogući jači lokalni pljuskovi - rekao je danas za Fenu dežurni meteorolog u Zavodu Ibrahim Hadžismajlović.

Ovo osvježenje će biti kratkotrajno, možda dva-tri dana, te će temperature zraka, kako je naveo, opet postepeno rasti do nivoa iznad 30 stepeni.

Prema objavi na zvaničnoj internet stranici Zavoda, u Bosni i Hercegovini je danas u 11 sati na Bjelašnici izmjereno 20 stepeni, u Bihaću i Sokocu 29, Bugojnu i Livnu 30, Neumu, Sanskom Mostu, Širokom Brijegu i Srebrenici 31, Banja Luci, Bijeljini, Prijedoru, Sarajevu i Tuzli 32, u Doboju, Gradačcu, Trebinju i Zenici 33, a u Mostaru 36 stepeni.

Umjereno oblačno

Generalno je za danas prognozirano sunčano i vruće, uz malu do umjerenu oblačnost, s mogućim rijetkim lokalnim pljuskovima poslije podne ponegdje u sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne.

Prognozirane dnevne temperature zraka su u rasponu od 34 do 42 stepena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.