DRAMA I DALJE TRAJE

"Pustite kolege iz Srbije da dolaze u Hrvatsku": Severina poslala jasnu poruku nakon privođenja na granici

Zamolila je svoje obožavatelje da ne vraćaju istom mjerom

Severina Vučković oglasila se na društvenim mrežama povodom incidenta. Instagram

E. Ag.

26.8.2024

Nakon što ju je u nedjelju srbijanska policija zaustavila na granici i privela je na razgovor, Severina Vučković oglasila se na društvenim mrežama povodom incidenta. Naime, splitska pjevačica zaustavljena je zbog 'spornih izjava' koje je davala o Srbiji, a iako je puštena da uđe u Srbiju, odlučila je vratiti se u Hrvatsku.

- Incident koji mi se dogodio na granici sa Srbijom detaljno je opisan u fotkama. To što mi se dogodilo, ne želim da se ikad ikome ponovi. Zbog slobode mišljenja i govora, zbog nas, naše djece, zbog toliko ljubavi koja putuje dnevno preko naših granica... Tu smo, jedni i drugi i jedni za druge. Ajmo, curice, ajmo, dječaci, studenti i đaci, policajci... posebno granični. Nemojmo, molim vas, sada vraćati istom mjerom - napisala je pa dodala:

-Pustite moje kolege iz Srbije da i dalje nesmetano dolaze i rade u Hrvatskoj. Suradnja u kulturi ne smije stati, ekonomija je ionako nezaustavljiva. Jedino tko od ovoga može profitirati su isključivo političari i njihova kamarila. Hvala svima na podršci, hvala na brojnim porukama, koje ne stižem ni pročitati, a kamoli objaviti. Najviše ih je iz Srbije: Beograda, Novoga Sada, Šapca, Rume, Pazara, Čačka, Niša, Loznice… Isprika onima koje sam izostavila, ispunili ste moje srce

Pjevačicina advokatica Jasminka Biloš danas se oglasila o cijelom incidentu pa otkrila kako su o svemu obavijestili Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.

- Pretreseno je njezino osobno vozilo i ona osobno, kao i njezin menadžer i njihove osobne stvari. Više sati je čekala dolazak dva republička inspektora Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srbije, koji joj nisu rekli zašto s njom smatraju nužnim obaviti razgovor i ispitivanje. Nisu joj rekli da joj se stavlja na teret bilo kakav verbalni delikt kažnjiv po propisima Republike Srbije - rekla je pa dodala:

- Ispitivali su je o njenim stavovima vezano za Srebrenicu i genocid što nije bilo nužno ispitivanje jer se radi o povijesnim činjenicama. Nadalje su je ispitivali o nekim njezinim drugim stavovima, što je ona smatrala zastrašivanjem i maltretiranjem. Zatražila je svoje osobne dokumente i povratak u Republiku Hrvatsku, što joj je na kraju i omogućeno. Iako joj je rečeno da može nastaviti put i u Srbiju, što ona nije željela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.