SARADNJA

U policiji Brčkog održan Strateški forum rukovoditelja tužiteljstava i policijskih agencija

Razgovarano je također i o najvažnijim pitanjima suradnje spomenutih institucija

Brčko. Fena

FENA

12.7.2024

U prostorijama Policije Brčko distrikta u petak je održan sastanak rukovoditelja tužiteljstava i policijskih agencija na strateškoj razini – Strateški forum.

Ovakav vid suradnje tužiteljstava i policije realizira se uz podršku Odjela za unapređenje efikasnosti i kvaliteta rada u tužiteljstvima i projekta "Jačanje tužiteljskih kapaciteta u sustavu kaznenog pravosuđa" Tajništva Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine.

Pregled rezultata rada i poduzetih mjera i aktivnosti u procesuiranju predmeta korupcije i organiziranog kriminala s posebnim akcentom na predmete korupcije i organiziranog kriminala na visokoj razini, bile su neke od tema sastanka.

Razgovarano je također i o najvažnijim pitanjima suradnje spomenutih institucija, a koja se odnose na borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije.

Sastanku Strateškog foruma čiji je domaćin bio šef Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Goran Pisić, prisustvovali su Ahmed Mešić, šef Odsjeka za krijumčarenje ljudi i trgovinu ljudima Tužiteljstva BiH, Munib Halilović, glavni tužitelj Federalnog tužiteljstva Federacije BiH, Željka Radović, glavna tužiteljica Republičkog javnog tužilaštva RS, Darko Ćulum, direktor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), Vahidin Munjić, v.d. direktora Federalne uprave policije, Miroslav Đurić, inspektor za prevenciju u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske, te predstavnice Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća, Amila Rahić i Aleksandra Todorović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.