REAKCIJA

SDP BiH: Cijeli svijet zna da je u Bosni i Hercegovini počinjen genocid, džaba hiljadu puta ponovljene laži!

Cijeli svijet zna i prepozna da je u Bosni i Hercegovini počinjen genocid i o važnosti i priznanju te istine je usvojena rezolucija UN-a

Nermin Nikšić. Avaz

S. S.

7.7.2024

Socijaldemokratska partija BiH smatra da je zabrinjavajuće i tužno gledati kako se domaći dužnosnici, kao i oni iz okruženja, utrkuju u poricanju sudski utvrđenih činjenica o zločinima počinjenim u Bosni i Hercegovini, navodi se u saopćenju ove stranke.

- Uvjeravanje da su svjedočenja, dokazi i činjenice jedna “strana” priče, a ne prosta i neupitna historijska istina je poricanje neporecivog. Postaje žalosno gledati kako sa kićenih bina umišljeni državnici lažu sebe i one kojim se obraćaju, gubeći i onu mrvu dostojanstva koju su možda do tog trenutka mogli zadržati. Čak se trude i dalje, umjesto odavanja pijeteta, žrtve predstavljati prijetnjom što je ogavna i opasna praksa.

Revidiranje istine

Negiranje genocida, udruženog zločinačkog poduhvata, revidiranje istine o Narodnooslobodilačkoj borbi u Drugom svjetskom ratu u stvari samo daje pravu sliku o vama samima.

Uzalud vam i bezbroj puta ponovljena laž, sve to ipak ostaje samo laž. Cijeli svijet zna da su partizani-antifašisti porazili fašiste, četnike i druge sluge sila Osovine. Taj antifašizam je temelj savremene Bosne i Hercegovine. Cijeli svijet zna i prepozna da je u Bosni i Hercegovini počinjen genocid i o važnosti i priznanju te istine je usvojena rezolucija UN-a.

Najviši internacionalni sudovi popunjeni najvećim ekspertima iz struke su utvrdili nepobitne sudske istine:

1. U Bosni i Hercegovini su počinjeni genocid i udruženi zločinački poduhvat;

2. Za ove i druge zločine protiv čovječnosti sudilo se konkretnim nalogodavcima i počiniteljima unutar zlotvorskih sistema, čija krivica za zlodjela je utvrđena van svake sumnje;

3. Arhiv Internacionalnog suda za zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji sadrži hiljade dužnih metara fizičkih spisa i više od tri petabajta digitalnih podataka, uključujući karte, predmete, dokumente, fotografije, audiovizuelne snimke, baze podataka i druge vrste akata. Radi se o najdokumentiranijim sudskim procesima i najobimnijim dokaznim materijalima u novijoj historiji, koji su temelj svih presuda kojim je do u detalje dokazan svaki od počinjenih i presuđenih zločina.

Prihvatiti istinu

Da podsjetimo, jedan petabajt je otprilike jednak 500 milijardi stranica standardnog printanog teksta ili 200 miliona fotografija od pet megabajta. Zatim to Milorade, Miloše i Zorane pomnožite sa tri!

Džaba vam sve bine i govori, vaše hiljadu puta ponovljene laži nikada ni približno ne mogu zasjeniti hiljade sati, milione stranica teksta, stotine hiljada fotografija, dokumenata, video zapisa, fotografija i drugih dokaza koji neumoljivo govore istinu. Ta istina ne ide nigdje i ne izbljeđuje. Puno bi lakše i bolje bilo da prihvatite istinu, pokažete poštovanje prema žrtvama i prestanete se daljnjim laganjem koje ne pomaže ni živima ni mrtvima - navode iz SDP-a BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.