RODITELJI NISU ZNALI

Užasna priča: Djevojčica (15) krišom otišla u Tursku na operaciju grudi, pa se desio horor

Redovno imaju pacijente koji su išli na jeftine zahvate u inostranstvo, ali su završili loše

Implatanti za grudi. Društvene mreže

N. Aj.

7.7.2024

Djevojčica (15) iz Engleske, koja je bez znanja svojih roditelja otišla u Tursku na operaciju grudi, morala je na novi zahvat kada se vratila kući kako bi ispravili štetu, otkrio je hirurg, prenosi Telegraf.rs.

Doktor Marko Pacifiko, predsjednik Britanskog udruženja estetskih plastičnih hirurga (BAAPS), rekao je da mu je kolega iz Nacionalne zdravstvene službe (NHS) ispričao o liječenju tinejdžerke čija operacija nije prošla po planu.

Plastični hirurg, koji vodi privatnu kliniku, rekao je da doktori sa kojima je pričao u javnom sektoru, redovno imaju pacijente koji su išli na jeftine zahvate u inostranstvo, ali su završili loše.

Mnogi pacijenti koji se vrate iz Turske koriste Nacionalna zdravstvena služba kao "sigurnosnu mrežu" i "nepravedno blokiraju krevete" - sa poreskim obveznicima koji su primorani da podignu račun, koji je posljednjih godina dostigao milione funti.

Posljednjih godina došlo je do buma hirurškog turizma, a Britansko medicinsko udruženje kaže da sve više Britanaca umire ili im je potrebna hitna pomoć u Velikoj Britaniji nakon što su otišli ​​u inostranstvo na operaciju smanjenja želuca po sniženoj cijeni.

Kriza podstiče odlaganje rutinske njege, kao što je zamijena kuka i koljena, jer ovi zdravstveni turisti sve više zauzimaju krevete NHS-a, saopšteno je na godišnjem sastanku sindikata prošlog mjeseca.

Revizija koju je sproveo BAAPS prošle godine otkrila je da je 324 Britanca zatražilo medicinsko liječenje ili korektivnu operaciju nakon što su bili pod nožem u inostranstvu od 2018. godine, iako se očekuje da će stvarna cifra biti daleko veća.

Ljekari su podijelili priče o operacijama u Turskoj, koje ostavljaju pacijente sa infekcijama opasnim po život, implantatima koji pucaju kroz kožu i krvnim ugrušcima, između ostalog.

Druge velike hirurške destinacije za Britance uključivale su Češku Republiku i Litvaniju, navodi BAAPS.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.