"AVAZ" NA LICU MJESTA

U Mostaru počela sjednica Vijeća ministara BiH: Hoće li napokon biti usvojen državni budžet

Ukoliko Vijeće ministara BiH usvoji budžet, on će biti proslijeđen u Parlamentarnu skupštinu BiH, gdje ga trebaju podržati oba doma

Sjednica Vijeća ministara BiH - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+8
Meliha Smajkic

prije 3 dana

U zgradi institucija BiH u Mostaru je počela sjednica Vijeća ministara BiH, a jedna od tačaka je budžet za 2024. godinu.

Kako je ranije objavio portal "Avaza" dogovor o budžetu je postignut na sastanku državne koalicije u Mostaru. 

Ukoliko Vijeće ministara BiH usvoji budžet, on će biti proslijeđen u Parlamentarnu skupštinu BiH, gdje ga trebaju podržati oba doma.

Plan rasta

Inače, usvajanje državnog budžeta jedan je od uslova za dobijanje prve tranše iz Plana rasta EU.

Na prijedlog Ministarstva sigurnosti BiH, na dnevnom redu je i prijedlog odluke o uvrštavanju fizičkog lica na listu označenih lica prema kojima će se primjenjivati restriktivne mjere.

Dnevnim redom je predviđeno da ministri razmatraju i prijedlog odluke o osnivanju interresorne radne grupe za praćenje primjene dokumenta "Sigurnosna politika BiH".

Provođenje ugovora

Na prijedlog Ministarstva vanjskih poslova BiH, bit će razmatran i prijedlog odluke o imenovanju kopredsjedavajućeg i članova Zajedničke komisije za praćenje provođenja ugovora između Vijeća ministara BiH i Vlade Hrvatske o evropskom partnerstvu.

Na dnevnom redu je i analiza trgovinske razmjene poljoprivredno-prehrambenih proizvoda BiH sa svijetom za prošlu godinu, čiji je podnosilac Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, kao i inicijativa za pokretanje procedura za uspostavljanje bilateralne saradnju o vraćanju PDV-a stranim poreskim obveznicima između BiH i drugih zemalja

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.