OBOSTRANI INTERES

Bećirović primio akreditivno pismo ambasadora Republike Kipar za BiH

Bećirović je na početku ceremonije predaje akreditivnog pisma poželio dobrodošlicu ambasadoru Mavromatisu

Bećirović primio akreditivno pismo ambasadora Republike Kipar. Fena

FENA

20.6.2024

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović primio akreditivno pismo ambasadora Republike Kipar za BiH sa sjedištem u Budimpešti Homera Mavromatisa (Hommera Mavrommatisa).

Bećirović je na početku ceremonije predaje akreditivnog pisma poželio dobrodošlicu ambasadoru Mavromatisu. Ocijenio je da su ukupni bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Kipra prijateljski i bez otvorenih pitanja, te da predstavljaju dobru osnovu za daljnji razvoj bilateralne saradnje.

Iskazan je obostrani interes za unapređenje saradnje na svim poljima od zajedničkog interesa, naročito kada je u pitanju ekonomska saradnja, i saradnje u oblasti turizma.

Bećirović je istaknuo da su državni organi Bosne i Hercegovine definirali strateške vanjskopolitičke ciljeve, a to su punopravno članstvo u EU i NATO-u i dobra regionalna saradnja. Upoznao je ambasadora Mavrommatisa s napretkom Bosne i Hercegovine na evropskom putu i izrazio zahvalnost na podršci Kipra pri donošenju odluke o otvaranju pristupnih pregovora u martu ove godine.

Na kraju ceremonije Bećirović je poželio uspješnu diplomatsku misiju novoimenovanom ambasadoru Kipra Hommeru Mavrommatisu, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.