ISKAZALI NEZADOVOLJSTVO

Mirna šetnja u Sarajevu: Zdravstveni radnici na ulicama traže isplatu jednokratne novčane pomoći

Kako navode, razlog protesta je odluka Vlade KS da ne poštuje odredbe uredbe federalne Vlade o isplati jednokratne pomoći

S protesta. N1

Z. K.

20.6.2024

Počela je protestna šetnja zdravstvenih radnika u Sarajevu. Oni su se u 11 sati okupilo ispred zgrade Zavoda zdravstvenog osiguranja KS te su kroz glavnu ulicu održali mirnu šetnju do zgrade Vlade KS.

Njihovi zahtjevi su isplata jednokratne novčane pomoći svim radnicima u zdravstvu KS u iznosu od 2.520 KM prema Uredbi koju je prošle godine donijela Vlada Federacije BiH. Također je dodao da Zavod zdravstvenog osiguranja ima dovoljno sredstava da to učini.

Kako navode, razlog protesta je odluka Vlade KS da ne poštuje odredbe uredbe federalne Vlade o isplati jednokratne pomoći. Protestna šetnja trajat će do 13 sati.

Svoje nezadovoljstvo zdravstveni radnici iskazali su i krajem maja, kada su se okupili ispred zgrade Vlade KS, sa istim zahtjevima. Osim isplate jednokratne pomoći, zdravstveni radnici upozoravaju i na nedostatak kadra, odlazak kadra, nedostatak kvalitetne opreme za rad, te loše uslove rada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.