SVJETSKO A NAŠE

Prvi bh. pištolj, kompanije AC Unity iz Goražda, predstavljen u Parizu

Pištolj Bekto .22 LR prvi je dvoredni okvir kapaciteta 20 metaka

Sa sajma Eurosatory. Facebook

Alen Bajramovic

19.6.2024

Jedan od najznačajnijih svjetskih sajmova namjenske industrije, Eurosatory 2024, trenutno se održava u Parizu. U sklopu paviljona Bosne i Hercegovine, kompanija AC Unity d.o.o. iz Goražda predstavlja i izlaže svoje proizvode.

Podsjetimo, prije sedam godina u ovoj kompaniji proizvedena je prva bh. puška, a na prestižnom sajmu u Parizu, koji je u toku, AC Unity prvi put predstavlja svoj novi proizvod – pištolj Bekto .22 LR.

Pištolj BEKTO .22 LR. Facebook

Pištolj Bekto .22 LR prvi je dvoredni okvir kapaciteta 20 metaka u kalibru .22, izumljen i patentiran od strane Erwina Bekta, unuka poznatog goraždanskog biznismena Redža Bekta. Ovaj subkompaktni pištolj za samoodbranu i trening, iako malokalibarski, posjeduje sve osobine modernog 9mm pištolja, uključujući ručnu sigurnost. Dizajniran je za upotrebu i dešnjacima i ljevacima, a testiran je s municijom najvećih proizvođača kako bi se osigurala maksimalna pouzdanost i performanse.

- Veliko je zadovoljstvo prisustvovati sajmu Eurosatory, a ogromna čast kada nam kupci prilaze i interesuju se za naše proizvode pored ogromnog broja ostalih velikih kompanija namjenske industrije. Nadam se da ćemo u budućnosti nastaviti ovaj niz te na svim budućim sajmovima predstavljati kompaniju AC Unity, kao i Bosnu i Hercegovinu - kazao je direktor kompanije Samir Terović.

Sajam Eurosatory 2024 pruža jedinstvenu priliku za Bosnu i Hercegovinu da se predstavi na globalnoj sceni i uspostavi nove poslovne kontakte. Predstavnici AC Unity se nadaju da će njihovo prisustvo na ovom sajmu otvoriti vrata novim poslovnim mogućnostima i doprinijeti daljem rastu i razvoju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.