VRAĆA SE IZ ZAGREBA

Čegar se javio "Avazu": Što će im Specijalna policija zbog dva papira, neka me uhapse ako sam kriv!

Pa nisam ja kriminalac niti terorista. Sve su davno pogledali, i ja sam to predao davno, kad sam suspendiran još unutarnjoj kontroli FUP-a.

AVAZ

M. Aš.

13.6.2024

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo pretresaju kuću Zorana Čegara, suspendiranog inspektora Federalne uprave policije, po nalogu Tužilaštva KS.

Čegar se javio "Avazu". Kaže da se vraća iz Zagreba u Sarajevo i da ništa ne krije-

Čegar kaže da su bili prije dva mjeseca pripadnici MUP KS i sve pregledali.

 - Evo vraćam se iz Zagreba. Ovo je smiješno šta ljudi rade. Digli Specijalnu policiju, a traže dva papira. Pa nisam ja kriminalac niti terorista. Sve su davno pogledali, i ja sam to predao davno, kad sam suspendiran još unutarnjoj kontroli FUP-a. Sve to znaju, sve imaju. Ne znam šta hoće i čemu ovaj cirkus - kaže Čegar.

Tvrdi da se ovo "ovako ne radi".

 - Ako sam kriv, podignite optužnicu. Ali, ne! Ovo je osveta zbog intervjua koji sam dao za jedan medij. I imena koje sam spomenuo. Tada su mi rekli čekaj ih na vratima i evo, tako je i bilo. Pa ovdje  droga ulazi tonama, a oni traže dva papira. Svi znaju ko stoji iza ovoga. Ja se vraćam u Sarajevu i dobro znaju da sam ja ovdje oštećen, ja sam dao pare. Međutim, druga je tu priča i pozadina. Ništa ne krijem.  Da mislim da sam kriv, ja bih otišao, evo iz Zagreba, pravac Njemačka. Ali da jesam, oni bi mene uhapsili. Evo, neka me uhapse  - kaže Čegar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.