ISPALIO 16 METAKA

"Avaz" saznaje: Podignuta optužnica protiv policajca iz Tuzle koji je brutalno likvidirao Amru Kahrimanović!

Dok je žrtva ležala na podu, ispalio još petnaest hitaca u različite dijelove tijela i usmrtio je

Facebook

M. Aš.

7.6.2024

Tužilaštvo Tuzlansko kantona podiglo je optužnicu protiv Elvisa Ćustendila, policajca MUP-a TK koji je prije nekoliko mjeseci brutalno ubio Amru Kahrimanović, saznaje portal "Avaza".

Optužnica je potvrdio i Kantonalni sud u Tuzli. 

Ćustendil je optužen da je pomenutog dana u alkoholiziranom stanju, nakon što je suvlasnica ugostiteljskog objekta u Tržnom centru Sjenjak u Tuzli Amra Kahrimanović oko 21 sat došla kako bi se objekat zatvorio i izašla iz prostora, naglo ustao, krenuo za oštećenom, i u holu tržnog centra iz neposredne blizine, iz službenog pištolja Uprave policije MUP-a TK u kojoj je bio zaposlen u Operativnom centru, na podmukao način ispalio jedan hitac u leđa oštećene, a nakon toga je, dok je žrtva ležala na podu, ispalio još 15 hitaca u različite dijelove tijela i usmrtio je.

Tužilaštvo je istragu u ovom predmetu provelo sa Federalnom upravom policije. Tokom istrage obavljeno je i 11 vještačenja. Između ostalih, od vještaka neuropsihijatra i kliničkog psihologa, vještaka sudske medicine, DNK analiza, balistička i hemijska vještačenja, vještačenje mobitela i digitalnih zapisa (snimaka), kao i druga stručna vještačenja koje je uradila Federalna uprava policije.

U svojstvu svjedoka je saslušan veći broj osoba, a uz optužnicu je nadležnom sudu priloženo oko 230 različitih materijalnih dokaza.

Vještaci neuropsihijatar i klinički psiholog su u nalazu i mišljenju utvrdili da kod optuženog nema privremene ili trajne duševne bolesti psihotičnog tipa, te da je njegova sposobnost da shvati značaj i posljednicu krivičnog djela smanjena ali ne bitno i da je sposoban da učestvuje u sudskom postupku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.