POSJETE

Nikšić: Za sanaciju mostarske bolnice osigurano 400.000 KM

Održali sastanak s direktoricom, prim.dr.Lamijom Duranović

Tokom današnje posjete. Facebook

Meliha Smajkic

5.6.2024

Federalni premijer, Nermin Nikšić, danas je pred sjednicu Vlade F BiH , zajedno s ministrom za raseljene osobe i izbjeglice, Nerinom Dizdarom i zastupnikom u Parlamentu FBiH, Anerom Žuljevićem, posjetio Kantonalnu bolnicu "Dr. Safet Mujić“ u Mostaru i održao sastanak s direktoricom bolnice, prim.dr. Lamijom Duranović i njenim saradnicama.

- Tom prilikom obišli smo prizemlje glavne zgrade bolnice koji će biti rekonstruiran u moderni ambulantni dio, čime će biti postignuto odvajanje stacionarnog i ambulantnog dijela bolnice. 

Također, u planu je izmještanje Odjela sterilizacije i uređenja bolničkog kruga, kao i opremanje novih objekata Odjela fizijatrije, palijativne njege i mikrobiologije.

Nikšić u Mostaru. Facebook

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, putem javnog poziva, osiguralo je sredstva za sanaciju objekta bolnice u iznosu od 400.000 KM, a za naredni period će biti osiguran i novac za sanaciju krovne konstrukcije.

Kao i uvijek Vlada Federacije BiH će biti partner projektima od zajedničke koristi širom Federacije BiH – stoji u objavi premijera Nikšića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.