"AVAZ" NA LICU MJESTA

Video / Spontano se okupili: Ogromna podrška Mostaraca narodu Palestine

Nakon okupljanja na Musali, održana je i mirna šetnja, a sredinom povorke građani su nosili ogromnu palestinsku zastavu do Starog mosta

Skup podrške Palestini - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+8
Meliha Smajkic

28.10.2023

Iako su Udruženje bosanskohercegovačko-palestinskog prijateljstva i Palestinske zajednice u BiH povukli zahtjev za skup podrške Palestini, a nakon što je gradonačelnik Mostara, Mario Kordić odbio dati saglasnost bilo kakvom javnom isticanju podrške Izraelu ili Palestini, više hiljada građana danas se okupilo na trgu Musala u Mostaru.

Među njima su bili i brojni predstavnici političkog i kulturnog života grada, direktori javnih ustanova,članovi Red Army, nevladinih organizacija...

Senad Omerika nije krio zabrinutost zbog posljednjih dešavanja u Palestini.

- Postupci Izraela koji sve ovo radi su sve brutalniji. I mi u Mostaru smo proživjeli geto o kojem nerado govorimo, nismo imali ni struju, vodu, ogrjev, hranu, i savršeno znamo šta je Gaza. Zbog toga niko nije smio ostati kod kuće. Pružajući podršku Palestini, ne smijemo dati podršku bilo kojoj terorističkoj organizaciji. Civili su najmanje krivi, rekao je Omerika.

Nakon okupljanja na Musali, održana je i mirna šetnja, a sredinom povorke građani su nosili ogromnu palestinsku zastavu do Starog mosta.

Simbolično, u znak podrške palestinskom narodu, izveden je i skok Šsa Starog mosta, čime je okončan mirni protest u najvećem gradu na Neretvi.

Također, održan je i humanitarni bazar. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.