NAKON NAVODA NEŠIĆA

Tužilaštvo BiH: Sigurnosne agencije nisu dostavile izvještaje o počinjenju krivičnog djela visokog predstavnika

Nešić je najavio da je i sam spreman da se odazove na poziv Tužlaštva BiH i u interesu poštivanja zakona predoči sve dokaze

Tužilaštvo BiH. Anadolija

S. S.

13.10.2023

Tužilaštvo BiH nije dobilo izvještaje sigurnosnih agencija s nalazima o boravku visokog predstavnika Kristijana Šmita (Christian Schmidt) u BiH, rečeno je Srni u ovoj pravosudnoj instituciji.

- Tužilaštvo BiH nije od agencija za provođenje zakona, zaprimilo izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iz nadležnosti Tužilaštva BiH - naveli su iz Tužilaštva odgovarajući na pitanje Srne da li je ova pravosudna institucija dobila izještaje sigurnosnih agencija o nalazima o boravku Šmita u BiH i da li provodi istragu.

Ministar sigurnosti u Vijeću ministara Nenad Nešić jučer je pozvao Tužilaštvo BiH da hitno provede istragu o "nelegalnom i lažnom predstavljanju Šmita kao visokog predstavnika u BiH i njegovim aktivnostima, te da o rezultatima obavijesti javnost." Govorio je i o oružju koje je, navodno, ilegalno unio u BiH.

On je najavio da je i sam spreman da se odazove na poziv Tužlaštva BiH i u interesu poštivanja zakona predoči sve dokaze.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.