JAČANJE ULOGE PARLAMENTA

Ćosić u Tirani na konferenciji o ulozi parlamenata u Berlinskom procesu

O potrebi jačanja i aktivnije uloge parlamenata u Berlinskom procesu

Predsjedavajući Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Zdenko Ćosić. VLADA ZHK-a

FENA

12.10.2023

Predsjedavajući Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Zdenko Ćosić učestvovaće na konferenciji o temi "Uloga parlamenata u Berlinskom procesu", koja će 13. oktobra biti održana u Tirani.

Na konferenciji, čiji je domaćin Odbor za evropske poslove Parlamenta Republike Albanije, čelni ljudi komisija/odbora za evropske poslove i integracije parlamenata regiona razgovaraće o potrebi jačanja i aktivnije uloge parlamenata u Berlinskom procesu.

U okviru drugog panela, učesnici konferencije, koja se održava uoči Samita šefova država i vlada Berlinskog procesa u Tirani, razgovaraće i o ulozi Berlinskog procesa u jačanju regionalne saradnje i ostvarivanju četiri slobode, slobode kretanja roba, pružanja usluga, te kretanja radnika i kretanja kapitala, u regionu zapadnog Balkana, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.