ODRŽAN SASTANAK

Stanje bezbjednosti u Brčko distriktu stabilno

Policija je nakon prezentovanja aktuelnih sigurnosnih trendova, upoznala učesnike sastanka da ne raspolaže informacijama o ugrožavanju sigurnosti

Brčko. Fena

FENA

2.8.2023

Stanje bezbijednosti na prostoru Brčko distrikta je stabilno. Ocjenjeno je na današnjem sastanku na kojem su učestvovali najviši predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti Brčko distrikta.

- S obzirom na aktuelne sigurnosne informacije koje su izazvale interes i uznemirenje javnosti, Policija Brčko distrikta je nakon prezentovanja aktuelnih sigurnosnih trendova, upoznala učesnike sastanka da ne raspolaže informacijama o ugrožavanju sigurnosti Brčko distrikta u ovom trenutku, kao ni da su takve informacije dobivene od strane partnera iz sigurnosnog sektora - navodi se u današnjem saopćenju iz policije.

Tokom sastanka na kome su učestvovali Siniša Milić, predsjednik Skupštine distrikta, Ivica Filipović, zamjenik predsjednika Skupštine, Zijad Nišić, gradonačelnik Distrikta i Anto Domić, zamjenik gradonačelnika, te Goran Pisić, šef Policije razgovarano je o stanju bezbijednosti na području Brčko distrikta sa projekcijom i procjenom dešavanja u budućnosti i prijedlozima u vezi s tim, zatim o postojećim kapacitetima Policije Brčko distrikta i izazovima, te prijedlozima za unapređenje kapaciteta narednom periodu.

Predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti su ovom prilikom iskazali bezrezervnu podršku Policiji Brčko distrikta i odlučnost i potrebu zajedničkog djelovanja u cilju održavanja povoljnog sigurnosnog ambijenta i takve društvene atmosfere koja omogućava napredak i dalji društveni prosperitet Brčko distrikta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.