REALIZACIJA PROJEKATA

Predstavnici Evropske banke za obnovu i razvoj posjetili Brčko distrikt BiH

Uvjerili smo se da su radovi u toku i mi smo generalno zadovoljni ovim, rekao je Čengić

Brčko distrikt. Fena

A. O.

14.7.2023

Predstavnici Evropska banke za obnovu i razvoj boravili su redovnoj posjeti Brčko distriktu BiH, kako bi izvršili procjenu realizacije projekata koje finansira ova banka, a koji se provode u toj lokalnoj zajednici.

Predstavnik Evropske banke za obnovu i razvoj Damir Čengić rekao je da se radi o projektu Luka Brčko i da se na mjestu realizacije tog projekta uvjerio da se na gradilištima ubrzano radi na montiranju nove dizalice, izgradnji platoa i novog pružnog kolosijeka, a koje finansira ta banka.

- Uvjerili smo se da su radovi u toku i mi smo generalno zadovoljni ovim i određene preporuke za poboljšanje dat ćemo menadžmentu „Luke“ Brčko kada se vratimo u London - naveo je Čengić.

On je rekao da taj projekt traje od 2017. godine i čija je vrijednost ukupno blizu 13 miliona eura, s tim što Evropska banka finansira s deset miliona, a ostatak novca osigurala je Evropska unija.

Završetak radova planiran je do kraja kalendarske godine, dok se pribave određene građevinske dozvole.

Zamjenik direktora „Luke“ Brčko Damir Đokić potvrdio je da su predstavnici Evropske banke za obnovu i razvoj na jednom mjestu okupili sve relevantne predstavnike institucija koje izvode radove na rekonstrukciji i izgradnji Luke Brčko i uvjerili se kako napreduju radovi i šta je do sada konkretno urađeno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.