SJEDNICA VEČERAS

Ilija Cvitanović za “Avaz”: Pojedini portali šire dezinformacije

On ističe kako nisu tačne informacije da je HDZ-u 1990 i HNP-u ponuđena pozicija ministra poljoprivrede, jer na sastanku nije bilo riječi o pozicijama

Avaz

Alen Bajramovic

26.4.2023

Za večeras je zakazana sjednice Kolegija HDZ-a 1990, potvrdio je za “Avaz” predsjednik stranke Ilija Cvitanović, istovremeno demantirajući informacije koje, uz najavu sjednice, objavljuju pojedini portali. 

Sjednica Kolegija zakazana je nakon sastanka predsjednika HDZ-a BiH, HDZ-a 1990 i HNP-a, Dragana Čovića, Ilije Cvitanovića i Ivana Vukadina, koji je održan jutros.

- Nemam ništa posebno reći. Vidim da pojedini portali šire dezinformacije. Kolegij će razmotriti trenutnu situaciju i zauzeti stav u vezi s eventualnim nametanjem odluka od visokog predstavnika Kristijana Šmita (Christian Schmidt), te moguće naše sudjelovanje u Vladi FBiH – kazao je Cvitanović za “Avaz”.

On ističe kako nisu tačne informacije da je HDZ-u 1990 i HNP-u ponuđena pozicija ministra poljoprivrede, jer na sastanku nije bilo riječi o pozicijama.

- O pozicijama uopće nismo razgovarali. Također, niko nije spominjao Amerikance, kako navode pojedini portali. Razgovore ćemo nastaviti prvenstveno s HDZ-om BiH – dodaje Cvitanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.