REAKCIJE

Čović uputio saučešće papi Franji: Benedikt XVI je bio grandiozna ličnost i moralni autoritet

Uz najtoplije želje za Vašim dobrim zdravljem, primite, Vaša Svetosti, izraze mog najdubljeg poštovanja, naveo je

Dragan Čović i papa Franjo. FENA / AP

Piše: A. K.

31.12.2022

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović uputio je saučešće Njegovoj Svetosti papi Franji u povodu smrti pape emeritusa Benedikta XVI.

Tekst sućuti prenosimo u cijelosti:

- Vaša Svetosti, u ime hrvatskog naroda Bosne i Hercegovine, kao zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, kao i u svoje osobno ime, dopustite mi uputiti Vam izraze najiskrenije sućuti u povodu odlaska pape emeritusa Benedikta XVI.


Ovozemaljski život nas priprema za susret u vječnosti s Gospodinom, a papa Benedikt XVI. živio je upravo takvim životom, neumorno se zalagajući za mir i razumijevanje među ljudima, u potpunosti predan služenju Bogu i čovjeku. Bio je grandiozna ličnost, moralni autoritet i živi svetionik Kristov, koji je svojim poslanjem ostavio neizbrisiv trag.


Upućujući sa zahvalnošću molitve Bogu za život i djelo pokojnoga pape Benedikta XVI., molim Gospodina da u svome milosrđu primi dragoga Papu darujući mu milost susreta s Kristom i vječni pokoj.

Uz najtoplije želje za Vašim dobrim zdravljem, primite, Vaša Svetosti, izraze mog najdubljeg poštovanja - navodi se u tekstu sučešća Dragana Čovića. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.