"POVEZIVANJE SA SRBIJOM"

Dodik: Dolazi vrijeme nacionalnog i političkog okupljanja Srba

On je naveo kako "srpski narod treba da ostane izvan postojećih stigmatizacija i pokušaja da se Srbi i Srbija i Republika Srpska stave samo na jednu stranu, kao da historija nema svoje trajanje, niti prošlo, ni buduće"

Dodik na kongresu SPS-a. Twitter

E. Ć.

17.12.2022

Predsjednik RS Milorad Dodik danas je rekao kako "dolazi vrijeme nacionalnog i političkog okupljanja" u kojem će, kako je naveo, morati dati jedinstvene odgovore i podići svoju integraciju na viši nivo.

Dodik je rekao kako je osnovna politika RS "što veće povezivanje sa Srbijom".

- Dolazi vrijeme u kojem ćemo se baviti problemima, a ne nama samima, dati jedinstven nacionalni narodni odgovor na izazove koje Srbi kao narod imaju, bez obzira na kojim prostorima bili - rekao je Dodik, koji se kao gost obratio u Beogradu na kongresu Socijalističke partije Srbije, prenosi RS.

Dodik je naveo kako "srpski narod treba da ostane izvan postojećih stigmatizacija i pokušaja da se Srbi i Srbija i Republika Srpska stave samo na jednu stranu, kao da historija nema svoje trajanje, niti prošlo, ni buduće".

On je dodao da misli da RS i Srbija, "čitav srpski narod i u Crnoj Gori i bilo gdje, moraju da podignu svoju integraciju na viši vrijednosni nivo i da sve ono što je do sada učinjeno ima još veći značaj".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.