LIDER HDZ-A 1990.

Cvitanović: Najveći sam zagovornik gašenja HNS-a čim se za to steknu uslovi

Uslovi će se steći promjenom Ustava i Izbornog zakona, kazao je

Ilija Cvitanović: Ne vrijeđa me ni da me zovu Bosancem niti Hercegovcem. N1

S. S.

28.9.2022

Predsjednik HDZ 1990 Ilija Cvitanović kazao je u Pressingu na N1 kako bi mnoge stvari uradio drugačije i bolje od lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića. 

Također, komentarišući izjavu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i prvog čovjeka SNSD-a Milorada Dodika kako ne voli da ga zovu Bosancem, Cvitanović je kazao da nema problem s tim jer su ga tako i zvali kada je studirao u Zagrebu. 

"To je moja domovina"

- Budući da dolazim iz Prozor-Rame negdje sam ono slovo “i” u BiH. Ne vrijeđa me ni da me zovu Bosancem niti Hercegovcem. To je moja domovina - dodao je predsjednik HDZ-a 1990.

Cvitanović je večeras ponovio svoj stav da će biti prvi za gašenje Hrvatskog narodnog sabora, ali kada se steknu uslovi za to.

"Mislim da bih mnogo stvari radio drugačije i bolje"

- Mislim da bih mnogo stvari radio drugačije i bolje. Dvadeset godina vlasti Čovića nije ostavilo tako značajne efekte. Sada smo stjerani da imamo HNS. Dakle, najveći zagovornik gašenja HNS-a bit ću i jesam, ali kad se steknu uslovi – to je promjenom Ustava i Izbornog zakona. Hrvatski narod ima mogućnost izbora, osim na nivou Predsjedništva gdje imamo samo jednog kandidata - naveo je.

Na pitanje voditelja Pressinga Amira Zukića šta je mislio izjavom da "ako Bošnjaci žele obračun – imat će ga", prvi čovjek HDZ-a 1990 odgovorio je kako je mislio na “politički obračun”, a ne na puške.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.