SAOPĆENJE

HNS: Ruska invazija zahtijeva snažan odgovor Evropske unije

Mir i stabilnost Bosne i Hercegovine i cijele regije, posebno u ovim trenucima, moraju biti neosporivi i potpuno zaštićeni od svih ugrožavanja, poručili su

HNS osuđuje rusku invaziju. AGENCIJE

S. S.

25.2.2022

Hrvatski narodni sabor BiH u cijelosti podržava stajalište Evropske unije i pridružuje se osuđivanju agresije i invazije Rusije na Ukrajinu. Navedeni postupci grubo su kršenje državnog suvereniteta Ukrajine te normi međunarodnog prava i demokratije, navodi se u saopćenju HNS-a.

- Uznemiravajući prizori zabrinutosti, patnje i uništavanja podsjetnik su i za važnost mira i stabilnosti u Jugoistočnoj Europi, koja se još uvijek zacjeljuje od ratnih razaranja prošloga stoljeća. Mir i stabilnost Bosne i Hercegovine i cijele regije, posebno u ovim trenucima, moraju biti neosporivi i potpuno zaštićeni od svih ugrožavanja - stoji u saopćenju.

Kažu da daju punu podršku Evropskoj uniji u njihovim sankcijama ka Rusiji.

- Kao dio europske obitelji, Hrvatski narodni sabor daje punu potporu institucijama Europske unije u njihovim aktivnostima, podcrtavajući da ova invazija zahtijeva snažan odgovor Europske unije i međunarodne zajednice - poručili su iz HNS-a.

Na kraju su pozvali su na brzi prestanak vojne agresije, povlačenje vojnih snaga iz Ukrajine i povratak dijalogu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.