REAKCIJA NA GOVOR U NSRS

Diana Zelenika: Ne brine Čović za RS ili Hrvate, nego mu trebaju glasovi Srba iz FBiH

Moje pretpostavke bi se mogle ostvariti, jer se bliže "Lipanjske zore", pa bi nama Hrvatima uz Čovića na godišnjicu možda ipak mogao zapjevati Mile s Podveležja, rekla je Zelenika

Diana Zelenika. Arhiv

S. Spahić

2.2.2022

Bivša članica HDZ-a 1990 i bivša zastupnica u Parlamentu BiH Diana Zelenika prokomentarisala je na Facebooku govor predsjednika HDZ-a Dragana Čovića na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS-a.

- Jučer me skoro rasplakao prvi Hrvat svojim emotivnim riječima "Čuvajte RS!" iz koje je protjerano 220.000 Hrvata. I sama savladana emocijama nisam odmah razumjela da li poziva svog druga Mileta da čuva ovih preostalih 2,4 posto Hrvata u RS-u po zadnjem popisu, ili danas još puno manje, ili ga tapše po leđima da nastavi protjerivanje i ovih preostalih, da bi mu bilo veće biračko tijelo. Kad sam se malo pribrala od nadošlih emocija shvatila sam da se akademik ne brine za Republiku Srpsku niti za Hrvate u tom entitetu, nego za Srbe u Federaciji čiji mu glasovi sa glasovima prognanih trebaju - piše na Facebooku Zelenika.

Kaže da je izborna godina, pa je zbog toga potrebno proliti malo suza za glasove i udaljavanje od Izbornog zakona za koji se navodno bori, iako bi taj zakon, prema njenim riječima, najviše njemu naštetio.

- Prihvatanje navedenog zakona izbilo bi mu glavno oružje iz ruku, jer Hrvati više ne bi bili ugroženi od Bošnjaka i građanske države, pa bi mogli birati najbolje između sebe. Ne bi bilo potrebe za homogeniziranjem nacionalnog bića i kako rekoše stranci, a ponovi nedavno biskup Komarica: “ Da na izbornu listu stavite kravu, narod bi zaokružio kravu!”. Moje pretpostavke bi se mogle ostvariti, jer se bliže "Lipanjske zore", pa bi nama Hrvatima uz Čovića na godišnjicu možda ipak mogao zapjevati Mile s Podveležja - zaključila je Zelenika.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.