DRŽAVNI ZASTUPNIK SDA

Dobojsko tužilaštvo obustavilo istragu protiv Šemsudina Mehmedovića

Mehmedović, komentarišući spise o dogovoru Dodika i Varheljija o održavanju posebne sjednice NSRS, rekao kako je EU 1992. godine na isti način isporučila BiH genocidašima i UZP-u

Mehmedović: Posjetio Doboj nakon prijetnji Dodika. facebook

E. Ć.

29.12.2021

Dobojsko tužilaštvo obustavilo je istragu protiv državnog zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) Šemsudina Mehmdovića, prenosi "Srpskainfo".

Podsjećamo, Mehmedović je, komentarišući spise o dogovoru Milorada Dodika i Olivera Varheljija (Varhelyi) o održavanju posebne sjednice NSRS na kojoj se razmatralo prenošenje nadležnosti, rekao da treba sam voditi pregovore sa SAD i UK, a ne sa Evropskom unijom, jer nas je EU na isti način prodala 1992. godine i isporučila genocidašima i UZP-u.

- Samo sa USA i UK voditi pregovore. Ne pregovarati sa EU. EU nas je na isti nacin prodala 1992. i isporučila genocidašima i UZP-u - poručio je Mehmedović.

Ova izjava je izazvala žestoke reakcije u manjem bh. entitetu, a član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD Milorad Dodik kazao je kako će Mehmedović biti uhapšen čim dođe u RS. 

Mehmedović je posjetio Doboj uprkos prijetnjama Dodika, ali nije bio uhapšen. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.