FEDERALNI MINISTAR

Džindić: Od Krmpotića očekujemo da normalizira poslovanje "BH-Gasa"

Džindić je pojasnio da je Krmpotić sistem - inžinjer "BH-Gasa" koji poznaje situaciju u preduzeću i od kojeg se očekuje da će riješiti probleme i normalizovati poslovanje

Džindić: Salkiću mandat istekao prije šest mjeseci. Fena

A. J. / Fena

19.8.2021

Ministar energije, rudarstva i industrije FBiH Nermin Džindić izjavio je danas da je Nadzorni odbor "BH-Gasa" dostavio Vladi FBiH informaciju o aktivnostima koje se provode u tom preduzeću i  neriješenim problema koji se odnose na obavljanje poslova iz njegove nadležnosti, uzrokovanim neblagovremenim djelovanjem v. d. direktora Jasmina Salkića.

- S obzirom na to da je Salkiću mandat istekao prije šest mjeseci, a radi kontinuiranog i neometanog poslovanja "BH-Gasa" predložili smo Vladi FBiH odluku o davanju prethodne saglasnosti za njegovo razrješenje i imenovanje Mihajla Krmpotića za v. d. direktora - rekao je Džindić.

Dodao je da će nakon održavanja sjednice Nazornog odbora, koja će potvrditi odluku Vlade, pozvati novog v. d. direktora da zajedno s ostatkom Uprave i Nadzornim odborom koriguju poslovanje "BH-Gasa" i pozovu nadležne organe da provjere poslovanje u prethodnom periodu kako bi konačno na tu problematiku mogli staviti tačku.

Džindić je pojasnio da je Krmpotić sistem - inžinjer "BH-Gasa" koji poznaje situaciju u preduzeću i od kojeg se očekuje da će riješiti probleme i normalizovati poslovanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.