POČELA VAKCINACIJA

Prvih 30 uposlenika UKC Tuzla primili vakcine AstraZeneca

Trenutno su koronavirusom zaražena 44 uposlenika, a rezultati testiranja otkrivaju kako raste i broj zaraženih

U UKC Tuzla vakcinisano prvih 30 uposlenika. Avaz

Piše: E. Sk.

12.3.2021

Trideset uposlenika Univerzitetsko – kliničkog centra primilo je vakcine proizvođača AstraZeneca koje su prema raspodjeli pripali toj zdravstvenoj ustanovi. Prethodno su upotrebu vakcine odobrili Zavod za javno zdrasvstvo i Ministarstvo zdravstva TK, a proces vakcinacije zdravstvenih radnika odvija se na dobrovoljnoj osnovi.


Anketirani uposlenici

- Prioritet pri vakcinisanju imaju uposlenici Covid bolnice i laboratorijske dijagnostike. Oko 400 naših uposlenika, koje smo anketirali, pristali su dobrovoljno da prime vakcinu. Proces će se odvijati kontinurano – kaže Vahid Jusufović, direktor UKC-a Tuzla.

Jasmina Bošnjić, internista Klinike za plućne bolesti, koja je angožavana u Covid bolnici, smatra kako niko ne treba nasjedati na špekulacije o vakcinama i priče antivakcera.


Pandemija eskalira

- Ovo je veliki korak za nas jer pandemija ponovo eskalira. Jedini način da se izborimo s pandemijom je ozbiljnost i odgovornost i vakcinacija – poručila je ona.

U UKC Tuzla su trenutno koronavirusom zaražena 44 uposlenika, a rezultati testiranja otkrivaju kako raste i broj zaraženih u TK. Zbog toga je Krizni štab TK donio niz novih preporuka i mjera te zatražio jači angažman inspekcijskih organa i službenika policije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.