PROJEKTI

Počinju radovi na renoviranju izolatorija u Općoj bolnici

U prvoj fazi je predviđeno čišćenje i krečenje objekta te izvođenje građevinskih i drugih radova

Novac za prvu fazu radova u visini od 160 hiljada KM Vlada KS je osigurala i prebacila Ministarstvu zdravstva. Opća bolnica

Avaz.ba

3.8.2020

Delegacija Kantona Sarajevo u kojoj su bili dr. Alma Kadić iz Ministarstva zdravstva, dr. Seniha Čelik iz Zavoda za javno zdravstvo, kao i inžinjeri iz Zavoda za izgradnju, zajedno sa dr. Seadom Željom, predsjednikom Upravnog odbora Opće bolnice, i dr. Davorkom Matković, šeficom Odjeljenja za anesteziju i intenzivnu terapiju, obišli su objekt bivšeg Armijskog medicinskog centra u krugu Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš".

Ovaj je objekt planiran za potrebe izolatorija. Objekt je odlukom Vlade Federacije BiH 2. jula ove godine dodijeljen Zavodu za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Opće bolnice.

U drugoj fazi bi se krenulo sa opremanjem izolatorija neophodnom medicinskom opremom. Opća bolnica

Dr. Kadić je informisala prisutne da je zaključak Vlade Kantona Sarajevo da Zavod za izgradnju KS treba što skorije napraviti određene premjere i dati prijedlog sanacije objekta. U prvoj fazi je predviđeno čišćenje i krečenje objekta te izvođenje građevinskih i drugih radova. U drugoj fazi bi se krenulo sa opremanjem izolatorija neophodnom medicinskom opremom.

Novac za prvu fazu radova u visini od 160 hiljada KM Vlada KS je osigurala i prebacila Ministarstvu zdravstva. Čitav projekt će se realizirati u saradnji s UNDP-om. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.