NEIZVJESNO

U SIPA-u nisu stigli zahtjevi za provjeru ni za Aćimovića ni za Božovića

Nešić je u međuvremenu dostavio Zoranu Tegeltiji, predsjedavajućem Vijeća ministara BiH, prijedlog da ministar bude Mlađen Božović

Aćimović i Božović. Ko će na čelo Ministarstva civilnih poslova BiH. Avaz

Piše: S. D. / Avaz.ba

17.12.2019

Neizvjesnost u vezi s tim ko će biti novi ministar za ljudska prava i izbjeglice u novom sazivu Vijeća ministara i dalje se produbljuje. Iako je DNS, kao koalicioni partner SNSD-a, za ovu poziciju na sjednici stranačkog predsjedništva jednoglasno odlučio da to bude Draško Aćimović, problemi koji su uslijedili doveli su do toga da zahtjev za provjere Aćimovića koje vrši Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) uopće nije dostavljen.  

Poznato je da je došlo do nesuglasica u toj stranci, jer su se neki članovi stranačkog predsjedništva poput Nenada Nešića, koji je i državni poslanik u Predstavničkom domu ispred DNS-a, pobunili protiv toga da Aćimović bude ministar.

Nešić je u međuvremenu dostavio Zoranu Tegeltiji, predsjedavajućem Vijeća ministara BiH, prijedlog da ministar za ljudska prava  bude Mlađen Božović. Iz SNSD-a su apelirali na DNS da postigne saglasnost u vezi s jednim, zajedničkim kandidatom, no i Nešić i Pavić su u ranijim izjavama za „Avaz“ kazali da ostaju pri svojim stavovima.  

Ni za Božića, kao ni za Aćimovića, kako je nezvanično potvrđeno „Avazu“ u SIPA-i, nije stigao zahtjev za provjere, što dodatno komplicira ovaj problem s imenovanjem budućeg ministra za ljudska prava i izbjeglice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.