AKTUELNO

BiH ponudila pomoć Albaniji nakon razornih zemljotresa

Izražena je spremnost da se pomogne spasiocima i narodu u potrazi za nastradalim osobama, kao i u otklanjanju posljedica zemljotresa

Ministarstvo sigurnosti BiH. Arhiv

N.C./ Avaz.ba

26.11.2019

Nakon razornog zemljotresa koji je u jutarnjim satima pogodio područje Drača, oglasili su se iz Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine te ponudili pomoć Albaniji

U saopćenju Ministarstva rečeno je da su oni putem Operativno-komunikacijskog centra 112 BiH stupili u kontakt sa službom zaštite i spašavanja Albanije te je izražena spremnost Bosne i Hercegovine da pomogne spasiocima i narodu Albanije u potrazi za nastradalim osobama, kao i otklanjanje posljedica zemljotresa.  

- Očekuje se informacija iz Albanije o tome koja je vrsta pomoći u ovom trenutku najpotrebnija, a BiH je spremna da vrlo brzo pošalje spasilački tim s opremom za potragu i spašavanje osoba u ruševinama - istaknuto je u saopćenju.

Podsjećamo, snažan zemljotres, magnitude od 6,4 stepena po Rihteru, rano jutros, u 3:54 sati, pogodio je Albaniju. U zemljotresu je stradalo sedam osoba, a stotine su povrijeđene te je nanesena ogromna materijalna šteta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.