BIH

Savez za bolju budućnost BiH očekuje dvostruku pobjedu

A. Durgut

A. Nu.

9.7.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Delegacija Saveza za bolju budućnost BiH, odnosno Adisa Omerbegović-Arapović, Admir Čavka i Damir Arnaut, u zgradi CIK-a su predali  kandidatske liste za predstojeće izbore.

- SBB je predao liste za sve nivoe vlasti, znači za Predstavnički dom Parlamenta BiH, Parlament Federacije, za potpredsjednika RS, a kada je u pitanju Narodna skupština, tu idemo u sklopu koalicije Proevropski blok. Očekujemo izuzetno dobar rezultat na ovim izborima - kazao je Damir Arnaut.

Ukupno se nalaze 433 imena kandidata na 26 listi, na svim nivoima. Tu se podrazumijeva Predsjedništvo BiH, predsjednik, odnosno potpredsjednik RS, kandidati za PS BiH, PFBiH i NSRS. Također su su kandidati za NSRS u sklopu koalicije.

Arnaut, također, ističe da je poznata nominacija za kandidata za člana Predsjedništva BiH.

- Kako je poznato, na Konvenciji SBB-a nominirali smo Fahrudina Radončića, ta lista je predata. Također, Admir Čavka nominiran je za potpredsjenika RS, a kada su u pitanju druge liste, sačekat ćemo da to bude zvanično, da CIK ovjeri - zaključio je Arnaut.

Inače, na prošlonedjeljnoj sjednici Predsjedništva SBB-a, a na osnovu istraživanja vrlo relevantne agencije, istaknuto je kako ta stranka očekuje glatku pobjedu za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, ali i pobjedu kao politička stranka na općim izborima u oktobru 2018. 

Liste su danas predali i HDZ, HDZ 1990, SDA, Naša stranka, SDP, DF, BPS, PDA, SNSD i SDS.

Na kandidatskim listama HDZ-a, kako je kazao Marinko Čavara, našlo se 450 kandidata, a stranka je također potvrdila da je njihov kandidat za člana Predsjedništvo BiH Dragan Čović.

Čavara je istaknuo i da su se na listi našli Borjana Krišto, Nikola Lovrinović i Predrag Kožul, istaknuvši da se na listama nalazi veliki broj mladih osoba.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.