SVEČANOSTI

Budućnost bh. društva: U Tuzli promovirano 540 diplomanata i magistara

M. Mu.

28.6.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+11

Foto: A. Bajrić


Svečanom dodjelom diploma koja je održana danas u Univerzitetskoj dvorani u Tuzli, akademska zajednica u Bosni i Hercegovini i Univerzitet u Tuzli postali su bogatiji za 540 diplomanata i magistara.

Ovom svečanom činu, osim dojučerašnjih studenata Tuzlanskog univerziteta, prisustvovali su i porodice, rodbina, prijatelji te delegacija kantonalne vlasti na čelu s premijerom Tuzlanskog kantona Jakubom Suljkanovićem.

Titulu magistra danas je steklo 109 mladih ljudi, a uz njih, promoviran je i 431 diplomant, među kojima je i Aldina Mulahasanović. Ona je bečler njemačkog jezika i književnosti.

- Ovaj fakultet sam izabrala, baš zato što smatram da ću imati perspektivu, kako u Bosni tako i u Njemačkoj, gdje je naš fakultet priznat. Želim ostati ovdje, u svojoj zemlji, posvetiti se što više i bolje svom poslu i radu s učenicima – kaže ova mlada djevojka.

Prema riječima rektorice Univerziteta u Tuzli Nermine Hadžigrahić, promocija diplomanata i magistara veliki je dan za Univerzitet na čijem je čelu.

- Naša društvena zajednica postaje bogatija za više od 500 obrazovanih, mladih ljudi, koji čine našu budućnost. Nadamo se da oni na ovaj način neće završiti svoje školovanje, da će nastaviti na nekom od naših postdiplomskih i doktorskih studija, da će kvalitet znanja koji imaju pokazati u praksi – poručila je Hadžigrahić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.