BIH

Završena Ljetna škola za djecu iz sedam povratničkih mjesta

Fena

18.8.2017

Svečanom dodjelom certifikata i zahvalnica ove sedmice završena je Ljetna škola za oko 50-oro djece iz povratničkih mjesta Bileće, Rotimlje, Kotor-Varoši, Teslića, Šipova, Odžaka i Modriče.

Ovu školu organizirala je Fondacija za unaprijeđenje obrazovanja i kulture "Izvor nade" te su osigurali besplatan smještaj i obilazak najznačajnijih kulturnih, historijskih, vjerskih i prirodnih znamenitosti Sarajeva.

Direktor Fondacije "Izvor nade" Tarik Agetović je istaknuo značaj kvalitetne komunikacije i povezivanja s djecom iz povratničkih mjesta jer na taj način daje se do znanja da nisu zaboravljena i prepuštena sama sebi.

Član Upravnog odbora Fondacije Nahid Hasanbegović je kazao da je Ljetna škola rezultat ranije uspostavljene saradnje sa džematima iz povratničkih mjesta, a imam džemata Šipovo koje pripada Medžlisu Islamske zajednice Jajce Sadik ef. Đulabić je naglasio da mladi trebaju uspostavljati veze i na taj način jačati svoj položaj u društvu i zajednici u kojoj žive.

Učesnici Ljetne škole prepričali su doživljaje sa ovog događaja kazavši da je škola dodatno obogatila njihov školski raspust te kreirala nova prijateljstva, saopćeno je iz Fondacije "Izvor nade".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.