IZLET U AJDINOVIĆE

Blizu 1.000 novosarajevskih penzionera na izletu u Ajdinovićima

Općina Novo Sarajevo organizovala besplatan prevoz, hranu i aktivnosti za penzionere u sportskom centru Ajdinovići

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
D. P.

prije 3 dana

Blizu 1.000 penzionera iz Novog Sarajeva i ove godine boravilo je na izletu u Sportsko - rekreativnom centru Ajdinovići.

Općina Novo Sarajevo je za sve učesnike izleta omogućila besplatan prevoz, boravak na čistom zraku uz neograničenu konzumaciju hrane i pića, te ostale sadržaje sportsko - rekreativnog centra.

Od 23. do 25. septembra tri grupe od oko 400 penzionera boravili su na jednodnevnom izletu, a lijepa i ugodna atmosfera, pjesma, šetnja u prirodi i degustacija delicija zabilježena je sva tri dana izleta.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Općinski načelnik dr. Hasan Tanović zajedno sa saradnicima i predsjedavajućom Općinskog vijeća Danijelom Šahat obišao je novosarajevske penzionere.

- Ovo je četvrta godina kako naša lokalna zajednica organizira jednodnevni izlet za penzionere u Ajdinovićima, a s ciljem poboljšanja kvaliteta života starijih osoba i nadam se da će ova pozitivna praksa ostati i u buduće, istakao je načelnik dr. Tanović.

Općina Novo Sarajevo je za organizaciju izleta iz Budžeta izdvojila sredstva od 35.000 KM, dok je za angažman 20 autobusa utrošeno blizu 16.000 KM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.