SAOPĆENJE

„Sretno đaci prvaci“: Grad Zenica i gradonačelnik Fuad Kasumović podržali prve korake malih učenika

Grad Zenica podržao 1050 prvačića uz edukativno-zabavni program i besplatne školske pakete

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3
D. P.

prije 7 dana

Jučer je u Gradskoj areni „Husejin Smajlović“ održana manifestacija „Sretno đaci prvaci“, u organizaciji Grada Zenica i Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata d.o.o. Zenica. Ova tradicionalna manifestacija pružila je priliku da Gradska uprava Zenica organizuje edukativno-zabavni program za sve zeničke prvačiće i podijeli besplatne školske ruksake i sveske.

Ove godine, manifestaciji je prisustvovalo 1050 prvačića iz 19 škola s područja grada Zenica, uz brojne roditelje, učitelje i rodbinu koji su zajedno obilježili početak ovog važnog poglavlja u životima djece. Gradska arena bila je ispunjena zabavom, pjesmom i osmijesima.

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, obratio se prisutnima ističući značaj ove manifestacije: „Posebna je ova današnja radost naše djece. Kao što sam ranije naglasio, ovo je sedma godina kako organizujemo ovu svečanost, i to od trenutka kada sam ukinuo finansiranje stranaka iz gradskog budžeta. Stranke bi trebale biti finansirane od svojih članova, dok su ova sredstva namijenjena djeci i njihovim roditeljima, i ona njima pripadaju. Želim svim đacima sretan početak školovanja, kao i njihovim roditeljima, učiteljima i odgajateljima. Naša obaveza je pružiti podršku našim najmlađim sugrađanima i omogućiti im da s osmijehom krenu u školu.“

Manifestacija „Sretno đaci prvaci“ nastavila je tradiciju pružanja podrške i radosti djeci na početku njihovog obrazovnog putovanja, naglašavajući važnost zajedništva i brige za najmlađe članove zajednice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.