NAKON OSVOJENOG ZLATA

Nadal: "Đoković je najbolji svih vremena"

Alkarazova srebrena medalja protiv najboljeg tenisera u historiji zaslužuje naše divljenje, napisao je

Novak Đoković. AP

N. H.

6.8.2024

Srbijanski teniser Novak Đoković je došao do zlatne medalje na Olimpijskim igrama, čime je uspio osvojiti "Zlatni slem".

Mnogi su osporavali Đokovića prije osvajanja zlata, te da mu je to nedostajalo u odnosu na Rafaela Nadala i Rodžera Federera (Roger), koji su imali s prijašnjih izdanja osvojene medalje.

Međutim, Toni Nadal, stric i nekadašnji trener Rafe, jednog od najvećih rivala Đokovića, napisao je kolumnu za španski list "El Pais" u kojem je istakao da je Đoković GOAT (Najveći svih vremena).

- Alkarazov poraz, zapravo, nije poraz. Njegova srebrena medalja protiv najboljeg tenisera u historiji zaslužuje naše divljenje - prvo je napisao Toni Nadal, koji je potom i nastavio:

- Naš sjajni teniser poražen je u jednom tijesnom i intenzivnom meču koji je otišao na Novakovu stranu u dva taj-brejka. Istina je da je Španac bio glavni favorit da u svoju riznicu trofeja doda i zlato na Olimpijskim igrama, ali je ovoga puta igrao protiv Đokovića koji nas je podsjetio na svoje najbolje verzije. Da je ijednu od njih uspio da pretvori u brejk, mislim da bi pobijedio.

Potom, Toni Nadal je zaključio da je Đoković najbolji koji je ikad igrao tenis.

- Snimci suza Karlosa Alkaraza na terenu su jasan znak patnje i frustracije, ostavilo je to nama gorak okus u ustima, ali to ne smije da nas prevari da je u pitanju poraz. Izgubio je meč koji je lako mogao da ode i na njegovu stranu, dok se isto tako borio za svaku loptu, držao je cijeli stadion u neizvjesnosti i svi su mogli da uživaju u sjajnom tenisu i njegovoj strasti. Njegovo srebro protiv najboljeg u historiji apsolutno zaslužuje divljenje - zaključio je. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.