VIMBLDON

Nadal: Đokovićeva taktika u finalu bila je samoubilačka

Meč protiv Alkaraza je vjerovatno bio najgori u Londonu u karijeri za sedmostrukog prvaka Vimbldona

Đoković: Izgubio u tri seta. AP

E. Ć.

15.7.2024

Najbolji srbijanski teniser Novak Đoković izgubio je od Karlosa Alkaraza (Carlos Alcaraz) u finalu Vimbldona s 3:0, a Toni Nadal, nekadašnji trener Rafaela Nadala, smatra da je imao "samoubilačku" taktiku.

Đoković je zabilježio ubjedljiv poraz. Meč protiv Alkaraza je vjerovatno bio najgori u Londonu u karijeri za sedmostrukog prvaka Vimbldona.

- Zamišljam, kao što sam pisao dan prije finala, sumnje Novaka i njegovog tima kako se meč približavao. Odluku nije bilo lako donijeti. Kako pristupiti meču, sa uobičajenim oružjem i svojim stilom ili pokušati da se neutrališe protivnik tražeći druga rješenja i udaljavajući se od karakteristične igre - napisao je Toni u kolumni za “El Pais" i dodao:

Nadal: Nije bilo lako donijeti odluku. Platforma X

- Uvijek sam se opredeljivao za prvo rješenje. Uvijek je teže igrati, posebno u finalu, radeći ono na šta nisi navikao. Đoković se odlučio za drugo rješenje.

Znajući da mu ni noge ni preciznost udaraca nisu kao prošlih godina, kao ni da mu dug i fizički zahtjevan meč ne ide u prilog, pokušao je sa taktikom koja se na kraju pokazala kao samoubilačka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.