ODRŽAN ŽRIJEB ZA OI

Teniski klasik u najavi: Đoković i Nadal bi mogli igrati u 2. kolu u Parizu

Španac u prvoj rundi igra protiv Mađara Martona Fučoviča, dok je Novakov prvi rival Metju Ebden

Novak Đoković. AP

N. H.

25.7.2024

Žrijeb za teniski turnir Olimpijskih igara u Parizu je održan i Novak Đoković je saznao svoje rivale, a već u 2. kolu bi mogli svjedočiti spektaklu. 

Srbijanski teniser će u prvom kolu igrati protiv Metjua Ebdena (Matthew), a onda, ako prođe, Novak bi u drugoj rundi mogao igrati klasik protiv Rafaela Nadala. 

Španac u prvoj rundi igra protiv Mađara Martona Fučoviča (Fucsovics). 

Ukoliko dođe do 3. kola, potencijalni rival za Novaka bi mogao biti Artur Fils, a Cicipas (Tsitsipas) ili Baez su najbolje rangirani igrači koji bi mu se mogli naći na putu u četvrtfinalu. 

S njegove strane žrijeba nalaze se još Aleksander Zverev, Tejlor Fric (Taylor Fritz) i Lorenco Museti (Lorenzo Musetti), koji su mu potencijalni rivali u polufinalu. 

S druge strane žrijeba nije ništa lakše doći do finala. Tamo se nalaze Karlos Alkaraz (Carlos Alcaraz), Danil Medvedev i Kasper Rud (Casper Ruud). 

Teniski turnir počinje dan poslije svečanog otvaranja, odnosno 27. jula i trajat će do 4. augusta, kad je zakazana borba za zlatnu medalju. 

Mečevi će se igrati na terenima Rolan Garosa i počinjat će svakog dana od 12 sati, a vrijedi pomenuti da se igraju na dva dobivena seta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.