DRUGI REKET SVIJETA

Đoković na Vimbldonu juri dvije stvari: Ovo su protivnici koji ga mogu zaustaviti u tome

Prva prepreka je Holger Rune s kojim će odmjeriti snage u osmini finala

Đoković: Želi osmu titulu. AP

E. Ć.

7.7.2024

Najbolji srbijanski teniser i trenutno drugi reket svijeta Novak Đoković na Vimbldonu juri dvije stvari - osmu titulu s kojom bi se izjednačio s Rodžerom Federerom (Roger) i 25. Gren slem naslov.

Međutim, postoji nekoliko prepreka na tom putu, a prva prava je Holger Rune s kojim će Đoković igrati u osmini finala trećeg Gren slema sezone.

Ukoliko bi Đoković uspio da savlada Danca, u četvrtfinalu bi se suočio sa boljim iz duela Aleksa De Minora i Artura Fisa.

Baš je Fis jedan od dvojice igrača koji su u ovom delu kostura stigli do ove faze bez titule nosioca. Francuz je izbacio Huberta Hurkača, već viđenog u završnici, ali je Poljak predao na meč lopti, zaključio svoju golgotu i otpočeo strepnju zbog svoje povrede.

Druga dva para osmine finala u donjem dijelu žrijeba predvodi Aleksandar Zverev koji je najviše pozicionirani nosilac koji može Đokoviću da dođe u polufinalu turnira.

Zverev u osmini finala igra protiv Tejlora Frica (Taylor Fritz), a izbaci li Amerikanca, igrat će protiv pobjednika duela između Lorenca Musetija (Lorenzo Musetti) i Đovanija Mpešija Perikara (Mpetshi Perricad).

Kako je projektovano, Đoković može da naleti na De Minora, Zvereva, a onda u finalu da se sastane s Karlosom Alkarazom (Carlos Alcaraz) ili Janikom Sinerom (Jannik Sinner).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.