PRVI TENISER SVIJETA

Đoković nakon velikog preokreta došao do pobjede u Banjoj Luci

Publika je zaista mogla da uživa u sjajnom tenisu

Novak Đoković. Avaz

H. J. I.

19.4.2023

Nakon velike borbe na Centralnom terenu u Banjoj Luci prvi teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u 3. kolo ATP250 turnira. 

Sajnu tenisku predstavu u Banjoj Luci prikazali su Đoković i njegov rival Luk van Aš. Teniski zaljubljenici napunili su arenu u Banjoj Luci do posljednjeg mjesta i mogli su da uživaju u sjajnoj partiji najboljeg tenisera svijeta. Nole je na kraju slavio s 2:1, po setovima 6:7, 6:3, 6:2.

Veliki preokret

Đoković je po prvi put odigrao zvanični meč u gradu na Vrbasu i priredio je pravi spektakl. Nole je do plasmana u četvrtfinale turnira došao nakon velikog preokreta.

Francuz je na startu meča pokazao da nije slučajno eliminisao Stana Vavrinku u prvom kolu. Van Aš je igrao sjajan tenis, dok je Nole dosta griješio. Upravo zbog toga prvi set pripao je mladoj teniskoj nadi koji je do 1:0 došao nakon taj-brejka.

Novak Đoković. Avaz

U nastavku meča najbolji teniser svijeta zaigrao je mnogo agresivije. Već od strarta drugog seta bilo je jasno da će Nole teško ispustiti pobjedu. Mnogo bolja igra i manje grešaka dovelo je do toga da Nole drugi set dobije s 6:3.

Odlučujući set

U trećem odlučujućem setu vidjeli smo dva lica Novaka Đokovića. Na startu je izgubio svoj servis i kada se činilo da će se meč zakomplikovati Nole je dodao gas i osvojio četiri gema u nizu. Do kraja je meč rutinski priveo kraju i slavio pobjedu.

Tokom cijelog meča navijači su očekivano bodrili i dizali po mnogima najboljeg tenisera svih vremena i on je tu podršku znalački iskoristio i nastavio put kad novom trofeju u bogatoj karijeri.

Publika je zaista mogla da uživa u sjajnom tenisu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.