AMERIČKA SPORTISTKINJA

Simon Bajls poput palčice: Evo koliko je visoka gimnastičarka koja je ispisala historiju u Parizu

Poznata po svojoj izvanrednoj tehničkoj preciznosti zbog koje često izvodi elemente koje nijedna druga gimnastičarka ne može izvesti

Simon Bajls - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
E. Ag.

8.8.2024

Simon Bajls (Simone Biles) jedna od najpoznatijih i najuspješnijih gimnastičarki svih vremena, rođena je 14. marta 1997. godine u Ohaju u SAD.

Njena karijera obilježena je osvajanjem mnogobrojnih medalja na svjetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama, uključujući 11 olimpijskih medalja i 30 medalja sa svjetskih prvenstava. Bajls je poznata po svojoj izvanrednoj tehničkoj preciznosti zbog koje često izvodi elemente koje nijedna druga gimnastičarka ne može izvesti.

Djevojka visoka svega 142 centimetra je danas apsolutna kraljica Olimpijskih igara u Parizu zbog priče iza sebe i činjenice da je u ovom momentu apsolutna živa legenda sporta.

Najbolja gimnastičarka planete proteklih dana je fascinirala publiku i kući nosi tri zlata i jedno srebro.

Osim svojih sportskih postignuća, Bajls je također poznata po tome što otvoreno govori o mentalnom zdravlju i važnosti brige o sebi, a upravo iz tog razloga je uzela dvogodišnji predah od treniranja nakon Olimpijskih igara u Tokiju. 

U aprilu 2023. godine, udala se za Džonatana Ovensa (Jonathan Owens), igrača američkog nogometa.

Njihova veza često je u centru pažnje medija, a par je poznat po tome što međusobno pružaju veliku podršku u svojim karijerama. Ipak, prije nekoliko mjeseci supružnici su bili u središtu drame kada je Ovens u šali izjavio da je on pravi ulov u njihovoj vezi, a ne ona, što je razbjesnilo njene fanove koji su je čak pozivali da se razvede.

Njihova ljubav preživjela je negativne komentare, a gimnastičarska legenda blista jače nego ikad. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.