NAKON POBJEDE

Legendarna fotografija sa OI u Parizu: Čuvena Simon Bajls i još jedna Amerikanka se poklonile Brazilki

Nakon što su sve tri gimnastičarke krunisane, dvije Amerikanke okrenule su se ka Brazilki na vrhu pobjedničkog postolja i poklonile se u znak pobjede

Olimpijske igre. AP

El. T.

5.8.2024

Sport donosi mnoge emocije. Nekada je tako malo potrebno za pobjedu, a kada se dođe do najvećeg stepenika protiv najvećih rivala ili rivalki onda sve nekako postaje još dosta slađe. A baš takvu scenu imali smo na Olimpijskim igrama u Parizu.

Čuvena Simona Bajls (Simona Biles) iz Sjedinjenih Američkih Država, koja je "redala" zlatne medalje iz discipline u disciplinu nije uspjela da bude najbolja u jednoj i to za samo 0,033 poena!

U pitanju je skor u parteru, gdje je nevjerovatna Rebeka Andrade iz Brazila stigla do ocjene 14,166 i ostvarila pobjedu, a samim tim osvojila zlatnu medalju ispred Bajlsove, ali i Džordan Čajls iz Sjedinjenih Američkih Država koja je imala ocjenu 13,766, piše telegraf.rs.

A njih tri su očigledno u izuzetnim odnosima, pošto smo na ceremoniji dodjele medalja vidjeli legendarnu fotografiju.

Nakon što su sve tri gimnastičarke krunisane, dvije Amerikanke okrenule su se ka Brazilki na vrhu pobjedničkog postolja i poklonile se u znak pobjede!

Brazilka je to upotpunila tako što je podigla ruke uvis, a kasnije su njih tri zajedno napravile i zajednički selfi na najvišem stepeniku postolja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.