DEBAKL KOMŠIJA

Katastrofa rukometaša Hrvatske u Parizu: Doživjeli su najteži olimpijski poraz u historiji

Nije Hrvatskoj pomogao ni Ivan Martinović koji je dao osam golova, dva više od Luke Cindrića, kao ni 14 odbrana Dominika Kuzmanovića

Domagoj Duvnjak - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
E. Ć.

2.8.2024

Rukometna reprezentacija Hrvatske doživjela je debakl u 4. kolu olimpijskog turnira u duelu protiv Švedske (27:38).

Hrvatska je odlično otvorila meč, napad je bio bez greške, dok je Kuzmanović skidao zicere, nekoliko puta imala i plus četiri, a onda je sredinom prvog poluvremena sve krenulo nizbrdo. 

Šveđani su na odmor otišli s tri gola prednosti (18:15), a gdje su stali u prvom, nastavili su u drugom poluvremenu.

Drugi dio meča otvorili su sa 5:0 serijom i otišli na osam golova prednosti (23:15). Nije mogla Hrvatska da uhvati priključak za trećom ekipom Evrope, a do kraja utakmice prednost Šveđana porasla je na 11 golova.

Ovo je najteži poraz rukometne reprezentacije Hrvatske na Olimpijskim igrama u historiji.

Nije Hrvatskoj pomogao ni Ivan Martinović koji je dao osam golova, dva više od Luke Cindrića, kao ni 14 odbrana Dominika Kuzmanovića.

Najbolji kod Švedske bio je Lukas Pelas (Lucas Pellas) s devet pogodaka, a po pet su dali Albin Lagergren i Sebastian Karlson (Karlsson). Sjajni Andreas Palička (Palicka) je imao 15 intervencija.

Hrvatska i Švedska imaju po utakmicu više u odnosu na ostale protivnike, ali trenutno po četiri boda ima pet reprezentacija - osim Hrvatske i Švedske, to su Njemačka, Španija i Slovenija, dok je Japan bez bodova.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.