OSJETILA OLAKŠANJE

Iz Tokija se povukla zbog mentalne krize, a sada je osvojila zlato

Čim sam doskočila, rekla sam, o da, definitivno ćemo ovo učiniti

Simone Bils. Instagram

FENA

31.7.2024

Američka gimnastičarka Simone Biles drugačija je osoba od one koja se iznenada povukla s Igara u Tokiju prije tri godine zbog mentalne krize, rekle su njezine kolegice, a to se pokazalo dok je u utorak vodila SAD do timske zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu.

Osjećala se dezorjentirano

Biles je rekla da je nisu proganjala sjećanja na njeno burno vrijeme u Tokiju i da se ubrzo vinula visoko kad je izvela Cheng preskok koji je pomogao da se SAD pređu u vodstvo kojeg neće ispustiti.

- Nakon što sam završila sa preskokom osjetila sam olakšanje. Nije bilo povratnih sjećanja ili bilo čega - rekla je Biles na prepunoj konferenciji za novinare.

Kad je Biles iznenada odustala od finala olimpijskog tima u Tokiju nakon što se osjećala dezorijentirano dok je izvodila preskok, njezine kolegice iz SAD-a morale su se brzo okrenuti planu B i završile su s razočaravajućim srebrom.

Bez povrantih sjećanja

U utorak, čim je Biles završila svoj preskok, znala je da je Amerikankama suđeno ponovno potvrditi svoju gimnastičku nadmoć na najvećoj svjetskoj pozornici.

- Čim sam doskočila, rekla sam, o da, definitivno ćemo ovo učiniti - izjavila je.

Njena kolegica iz reprezentacije i bliska prijateljica Jordan Chiles rekla je da je i njoj laknulo.

- Mislila sam aleluja, bez povratnih sjećanja, bez ičega - rekla je Chiles kroz smijeh.

Od tada je veteranska ekipa radosno slavila međusobna postignuća dok su se probijale kroz četiri rotacije u Bercy Areni, na kraju s lakoćom nadmašivši osvajača srebrne medalje Italiju za gotovo šest bodova. Brazil je završio s bronzom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.