REPREZENTACIJA BIH

Katić je tokom presice istakao jednu činjenicu, to i jeste najveći problem za Barbareza

Barbarezu će duel s Mađarskom biti šesti meč na klupi "Zmajeva", ali i šesti na kojem neće imati kompletan tim

Barbarez i Spahić: Izostanci glavni problem. N/FS BiH

prije 9 sati 39 minuta

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra dočekuje selekciju Mađarske u okviru 4. kola Lige nacija, a selektor Sergej Barbarez morat će mijenjati u odnosu na prethodni duel s Njemačkom (1:2).

Zbog suspenzija na raspolaganju neće imati bitnih Ermedina Demirovića i Adriana Leona Barišića. Barbarezu će duel s Mađarskom biti šesti meč na klupi "Zmajeva", ali i šesti na kojem neće imati kompletan tim.

Demirović i Barišić: Ne igraju zbog suspenzije. N/FS BiH

Upravo je to i najveća glavobolja za legendarnog bh. kapitena kojeg smo godinama priželjkivali na klupi reprezentacije - uvijek je na raspolaganju imao drugačiju odbranu, a zbog izostanaka nema iskristaliziranih početnih 11.

Neuigrana odbrana

Uvijek je neko nedostajao u ekipi, a mnogi su kao najveću boljku okarakterisali odbranu navodeći da je neuigrana, da nedostaje komunikacije.

Kako i ne bi. I protiv Mađarske ćemo imati drugačiju odbranu nego na prethodnim utakmicama.

Toga se dotakao i bh. defanzivac Nikola Katić na današnjoj konferenciji za medije.

- Dosta je tu novih lica. Meni je bila peta utakmica (op.a. Njemačka) s petim različitim partnerom u odbrani. Ovaj put sa Kolašincem prvi put. Tako da će i to uzeti dosta vremena da se posložimo. Uzima to više vremena nego u klubovima - rekao je Katić.

Katić je uz Gazibegovića jedini odbrambeni fudbaler koji je igrao sve utakmice pod komandom Sergeja Barbareza, a "najodaniji" partner od stopera mu je Barišić s kojim je odigrao tri utakmice. Njega sutra neće biti, što može biti problem u ovoj bitnoj utakmici.

Prethodnih pet utakmica

Engleska (0:3): Gazibegović - Radeljić, Katić, Ahmedhodžić - Bičakčić.

Italija (0:1): Mujakić - Bičakčić, Katić, Ahmedhodžić - Gazibegović.

Nizozemska (2:5): Dedić - Mujakić, Katić, Barišić - Gazibegović.

Mađarska (0:0): Dedić - Bičakčić, Katić, Barišić - Gazibegović.

Njemačka (1:2): Burnić - Kolašinac, Katić, Barišić - Gazibegović.

Nije lako selektoru Barbarezu i njegovim izabranicima. Došli su u teškom periodu za reprezentaciju, a na početku mandata im je i fortuna okrenula leđa. Možda se vrati baš sutra, kada je najpotrebnije.

Inače, "Zmajevi" su posljednji u svojoj grupi s jednim bodom, dok je mjesto iznad Mađarska dva osvojena boda.

Žele li opstati u elitnoj diviziji UEFA-inog takmičenja, izabranici selektora Sergeja Barbareza moraju pobijediti Mađarsku, jer im do kraja Lige nacija ostaju dueli s Njemačkom i Nizozemskom, objektivno mnogo snažnijim selekcijama.

Nema sumnje da će "Zmajevi" ostaviti srce na terenu, da će i navijači tokom svih 90 minuta davati podršku i "poderati" grla kako bi bodrili reprezentaciju. Samo zajedno se može do cilja, a podrška Barbarezu je neupitna, barem od strane autora ovog teksta.

Utakmica Bosna i Hercegovina - Mađarska igra se sutra od 20:45, a tekstualni prijenos pratite na Avaz.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.