UOČI SUTRAŠNJEG MEČA

"Zmajevi" odradili posljednji trening pred Mađarsku: Jedna stvar posebno raduje Barbareza i navijače

Kao što se vidi na fotografijama, trening je odrađen u dobroj atmosferi

Repka - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7
E. Ć.

prije 19 sati 39 minuta

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine odradili su danas u Butmiru službeni trening uoči utakmice sa Mađarskom u okviru UEFA A Lige nacija.

Kao što se vidi na fotografijama, trening je odrađen u dobroj atmosferi, a sigurno da raduje i to što je Sead Kolašinac spreman za sutrašnji duel.

Teren bio premekan

Podsjetimo, Kolašinac se u finišu susreta s Njemačkom (1:2) požalio na povredu zbog čega je morao van igre.

- Sa Seadom je sve ok. Teren je njemu bio malo premekan. Zato je dobio i grčeve. Vidjeli ste u momentu kada je tražio zamjenu da je napravio tri šprinta i uklizao dva puta. To smo pokazali i na videu. I dobrim i velikim igračima nekada treba pokazati te scene kako to funkcioniše - rekao je selektor Barbarez na današnjoj press konferenciji o Kolašincu.

Međusobni okršaji

Bosna i Hercegovina se do sada sa Mađarskom sastala pet puta. Dva susreta su bila prijateljska, a tri zvanična. Mađarska je ostvarila dvije pobjede, dok su tri utakmice završene remijem.

Prva dva susreta ovih selekcija bila su prijateljska. Na "Albert Florian stadionu u Budimpešti 10. marta 1999. godine meč je završen rezultatom 1:1. Bosna i Hercegovina je povela golom Mehe Kodre u 39', a izjednačenje Mađarskoj donio je Bela Illes golom iz penala u 65'.

Istim rezultatom završena je i druga utakmica odigrana na "Bilinom Polju“ u Zenici 28. februara 2001. Ferenc Horváth je u 13' pogodio za vodstvo Mađara, a konačan rezultat postavio je sadašnji selektor naše reprezentacije, Sergej Barbarez u 22'.

U okviru kvalifikacija za EURO 2008 Bosna i Hercegovina je dočekala Mađarsku na "Bilinom polju“ 6. septembra 2006. Gosti su slavili rezultatom 1:3. Zvjezdan Misimović je iz penala u 64' postigao jedini gol za Zmajeve, dok su za Mađarsku pogađali Szabolcs Huszti iz penala u 36', Zoltan Gera u 46' i Pal Dardai u 49'.

Revanš je odigran na stadionu "Sostoi“ u Sekešfehervaru 8. septembra 2006. kad je Mađarska pobijedila 1:0 golom Zoltana Gere iz jedanaesterca u 39'.

Bosna i Hercegovina se sa Mađarskom sastala u okviru UEFA A Lige nacija na "Puškaš Areni“ 10. septembra ove godine i taj susret je završen rezultatom 0:0.

Meč Bosna i Hercegovina-Mađarska na programu je 14. oktobra u 20:45 sati na stadionu "Bilino Polje“ u Zenici. Glavni sudija bit će Entoni Tejlor (Anthony Taylor) iz Engleske.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.