PROŠAO LJEKARSKI PREGLED

Pjanić će tokom dana ozvaničiti prelazak u CSKA, objasnio zašto je došao u Rusiju

Godišnje će, prema pisanju ruskih medija, zarađivati milion eura

Pjanić u Moskvi. Mreža X

N. Aj.

prije 2 dana

Miralem Pjanić uspješno je prošao ljekarski pregled u Rusiji što znači da će tokom dana ozvaničiti prelazak u moskovski CSKA.

- Moj ljekarski pregled je prošao dobro, sve je u redu, kasnije ćete saznati sve o ugovoru. Zašto sam odlučio da dođem u ruski klub? Jer CSKA je veliki klub i siguran sam da ću učiniti mnogo dobrih stvari. Očekivanja od ruske lige? Mislim da je nivo u ligi visok, jer su tu dobri timovi i igrači. Zbog toga sam veoma sretan što sam se pridružio CSKA - rekao je Pjanić, nekadašnji bh. reprezentativac za rusku novinsku agenciju TASS.

Pjanić je od kraja juna bez kluba nakon rastanka sa ekipom Sharjaha iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a nakon dugih pregovora odlučio je postati novi igrač ruskog velikana.

Godišnje će, prema pisanju ruskih medija, zarađivati milion eura.

Ekipu CSKA trenutno vodi srbijanski trener Marko Nikolić, a Armejci su trenutno šestoplasirani tim ruskog šampionata sa 14 bodova iz devet utakmica. CSKA je šestostruki prvak Rusije, no titulu prvaka u svoje tribine pokušava vratiti još od 2016. godine, kada je posljednji put bio šampion.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.